Özel Eğitim Raporu İleride Çocuğumun Karşısına Çıkar mı?

Özel Eğitim Raporu İleride Çocuğumun Karşısına Çıkar mı?

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların ailelerinin en çok tereddütte kaldığı konulardan biri, alınan raporun ileriki yaşamına etkisi olup olmayacağıdır.

Öncelikle ailelerin kendi imkanlarıyla - rapor çıkarmadan- eğitim almalarının önünde herhangi bir engel yoktur. Fakat, bu imkan sağlanamıyorsa çocuğun yararı gözetilerek eğitim raporuna başvuru yapılmalıdır.

Sağlık Bakanlığı sisteminde hastaneye yaptığımız her giriş, kullandığımız ilaçlar ve aldığımız raporlar da dahil olmak üzere tüm işlemler kayıt alınmaktadır. Özel eğitim raporları süreli olarak verilmekle birlikte, verilen süre sonunda raporlar geçerliliğini yitirir ancak sistemden düşmez.

Ülkemizde bazı meslek grupları Sağlık Bakanlığı sisteminden bireyin geçmiş hastane kayıtlarını talep edebilmektedir.Bu durum raporu olan bireyin, meslek sahibi olamayacağı anlamına gelmemekle birlikte; yalnızca bazı meslek gruplarına yerleşemeyebileceği anlamına gelmektedir.

Sonuç olarak; alınan özel eğitim raporu değil çocuğun erken dönemde ihtiyacı olan eğitimden mahrum kalması çeşitli problemlere sebep olabilmektedir. Bu sebeple erken dönemde yoğun eğitim alınarak birçok başarı elde etmek mümkündür.